“Venstre”-kommunismen – en børnesygdom

Navneregister

Forlaget Tidens samlinger af Marx/Engels- og Lenin-tekster er bestykket med et omfattende navneregister.

Frem for at liste navnene til hvert enkelt bind, er de i stedet samlet i et fælles navneregister her på Marxisme Online. Det sparer dubletter, gør det nemmere at vedligeholde – og er forhåbentlig også mere brugervenligt.

Tjek selv navneregisteret.

 

Navneregisteret omfatter endnu ikke alle udgivelser. Om det nogensinde kommer til det, ved jeg ikke ... (Men foreløbig er godt 700 navne registreret, pr. 28.6.2014.)

Navneregisteret for “Venstre”-kommunismen er inddateret.

 

OBS: Som ved alt andet, der udgiver sig for at være “fakta”, så skal noter og navneregister læses med kritisk sans. For Forlaget Tidens materiale gælder det ikke mindst, når emnerne nærmer sig Trotskij, Stalin, Moskva-processer osv.

Eksempelvis er der i Tidens navneregister nævnt godt 50 personer, som senere endte livet med en henrettelse under Stalin; men kun for en meget lille del af dem er det nævnt i noterne. For nogle af dem er der den rimelige forklaring, at arkiverne fra USSR-tiden er blevet langt mere åbne siden 1990 – men det kan dog kun forklare en vis del. Hos Karl Radek står der fx “Inddraget i en Moskvaproces og i 1937 dømt til fængsel”, selv om det blev fastslået allerede i Khrusjov-tiden, at han var blevet henrettet. (Dvs. mindst 20 år før de fleste af bindene blev udgivet.) En del andre har lignende beskrivelser.

Web-red.


Sidst opdateret 28.6.2014