Nej til Bush's krig

Den militære side af globaliseringen

Kevin Ovenden, Chris Harman, Hassan Mahamdallie, Mike Simons og Charlie Kimber

(2001)

 


Oversat oktober 2001 fra: No To Bush's War: The Military Face of Globalisation – by Kevin Ovenden, Chris Harman, Hassan Mahamdallie, Mike Simons and Charlie Kimber. Udgivet september 2001 af Socialist Workers Party, PO Box 82, London E3 3LH

Udgivet på dansk af Internationale Socialisters ForlagISBN 87-7262-047-1.

Overført til Internet af Jørn Andersen for Marxisme Online, 13. november 2001.


 

George W. Bush og hans allierede – som Blair og Nyrup – har erklæret "krig mod terrorisme" som svar på ødelæggelsen af World Trade Center.

Bush har fortalt verden: "Enten er I med os, eller også er I imod os," mens han kaster hele den amerikanske militære magt mod Osama bin Laden, Afghanistans Taliban-regime og alle andre "fjender", han kan få øje på.

Resultatet af Bush's krig vil være død, ødelæggelse og elendighed for millioner af uskyldige afghanere og andre. Angrebene truer med at destabilisere hele regioner og trække menneskeheden ind i en større, blodigere konflikt, der vil påvirke os alle.

Mens millioner af mennesker verden over hverken har mad eller husly, vil der blive brugt milliarder af dollars på Bush's krigstogt.

Bush retfærdiggør sin krig med at sige, at han er på demokratiets, civilisationens og retfærdighedens side. Imidlertid er det netop USAs voldelige, profit-drevne udenrigspolitik, der har skabt de "terrorister", Bush nu jagter.

Som pjecen viser, bruger staten USA terror og barbari til at holde blodige regimer oppe, der hvor det passer ind i deres interesser. Vi må ikke lade Bush og hans allierede føre en formålsløs blodig krig.

Internationale Socialisters Forlag har udgivet denne pjece som en hjælp til at opbygge en massebevægelse, der ikke blot kan stoppe Bush, men også være med til at opbygge modstand mod kapitalismen – det verdenssystem, der tjener på krig.

 

Indhold

Walden Bello-citat
Nej til Bush's krig
Osama Bin Laden: Fra ven til fjende
Afghanistan: De mægtiges skakspil
Bush's blodige allierede
Terrorister skabt af Vesten ...
... og terrorister det har bakket op
Olie, fattigdom og krig
Islam er ikke fjenden
Marxisme og terrorisme
Globaliseringens militære ansigt
Den moderne imperialisme
Der er to USA'er
Den anti-kapitalistiske bevægelse: Et lys i mørket
Socialister mod krig

 


Sidst opdateret 13.11.01